Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων τού μαθήματος των Αγγλικών οι καθηγητές των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων τού Ψυχικού παρακολούθησαν παρουσίαση, στις 18 Ιανουαρίου 2022, από την καθηγήτρια τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Μαρία Δημητροπούλου.

Το θέμα ήταν το πρόγραμμα FORENSICS (Αγγλικός Όμιλος Debate, Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου) για το οποίο η κ. Δημητροπούλου είναι υπεύθυνη στα Λύκεια τού Ψυχικού.

Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τις συναντήσεις των μαθητών που εκπαιδεύονται και εξασκούνται να επιχειρηματολογούν, να αντιπαρατίθενται και να διαλέγονται στα Αγγλικά, καθώς και να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στην υποκριτική και τη νοηματική ανάγνωση.

Παράλληλα, λόγος έγινε για την προετοιμασία και την συμμετοχή στους Αγώνες Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου στην Αγγλική Γλώσσα, που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Στους αγώνες συμμετέχουν τα σχολεία-μέλη τού PFA (Πανελλήνιου Συνδέσμου Φορένσικς), με σκοπό τη μελέτη και την προαγωγή τής Ρητορικής τέχνης στην Αγγλική γλώσσα, στο πλαίσιο τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη αναφορά και ανάλυση έγινε στις κατηγορίες Debate, Impromptu Speaking, Original Oratory, Group Discussion, Dramatic and Comic Oral Interpretation, και Dramatic and Comic Duet Acting.

Η παρουσίαση υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική για όλους τους συναδέλφους.