Η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης κ. Κυριακίδου συμμετείχε, μέσα από διαδικασία επιλογής, στον θεσμό "e-Twinning Weeks 2021" ως e-Twinning coach (σύμβουλος/καθοδηγήτρια για το e-Twinning) για εκπαιδευτικούς εγγεγραμμένους στο e-Twinning και για την επιτυχή δημιουργία e-Twinning έργων σχετικά με την θεματική "Media Literacy and Disinformation".

Η εκστρατεία τού e-Twinning, με θέμα «Γραμματισμός στα ΜΜΕ και Παραπληροφόρηση», πραγματοποιήθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ώς την 28η Οκτωβρίου 2021.

Στόχος τής εκστρατείας ήταν να δοθεί στα μέλη τού e-Twinning η ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα για τη δημιουργία των δικών τους ποιοτικών έργων σχετικά με το θέμα τού έτους και να αναπτυχθούν επαγγελματικά.

Το πρόγραμμα στήριξης, που στελεχώθηκε από έμπειρους e-Twinners και στο οποίο επιλέχθηκε να συμμετάσχει η κ. Κυριακίδου, ήταν μια πρωτοβουλία τής Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης e-Twinning.

Ρόλος των e-Twinning Coaches ήταν να καθοδηγήσουν, καθ’ όλη τη διάρκεια τής εκστρατείας, τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τη διαδικασία έναρξης ενός νέου ποιοτικού έργου που αφορά στον γραμματισμό στα ΜΜΕ, και να τους προσφέρουν την εμπειρογνωσία τους σχετικά με τρόπους δημιουργίας μοναδικών, ποιοτικών έργων.

001