Εκτύπωση
Την Παρασκευή 17 και 24 Ιανουαρίου 2014 οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «The Circus» στο Αμφιθέατρο τού Σχολείου.

Η ακροβάτισσα Buonna και ο κλόουν Benzo «μετέφεραν» τους μαθητές στη σκηνή ενός τσίρκου, όπου έπαιξαν παιχνίδια, χόρεψαν, έγιναν ελέφαντες, κροκόδειλοι, τίγρεις και γορίλλες, γνώρισαν τον άπληστο και φοβερό ιδιοκτήτη τού τσίρκου  Mr Edison, που έκανε την ζωή των εργαζομένων αλλά και των ζώων ανυπόφορη, και συμμετείχαν ενεργά στην πλοκή του έργου.
Αποτέλεσε για όλους έκπληξη το γεγονός ότι οι μαθητές στην ερώτηση: Τι να κάνουμε παιδιά με τον κ. Έντισον;, που κάποια στιγμή έκανε η Buonna, εμφανίστηκαν διχασμένοι… Όλοι όμως οδηγήθηκαν τελικά σε μια κοινή απόφαση: ο κ. Έντισον έπρεπε να γίνει …καλός!
Η παράσταση ήταν στα Αγγλικά και έδωσε μεγάλη χαρά στους μαθητές, γιατί κατάφεραν να καταλάβουν το κείμενο τού έργου που παρακολουθούσαν και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των ηθοποιών για συμμετοχή στα δρώμενα, ενδυναμώνοντας έτσι την αυτοπεποίθησή τους στη γλώσσα που μαθαίνουν.
Μετά την παράσταση, κάποιοι μαθητές μάς είπαν:

synnefakia

Οι υπεύθυνοι τού English Theatre Club είπαν μετά την παράσταση:
"(…) Η συμμετοχή των μαθητών σας ήταν συγκινητική. Φάνηκε ότι κατανόησαν το αγγλικό κείμενο και ως προς την γλώσσα και ως προς τα νοήματα.
Η πολύχρονη πείρα μας έδειξε ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων αυτών διαθέτουν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα τής εποχής μας. Η επίσκεψή μας στο Αρσάκειο μάς έδωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση και νοιώσαμε θερμή αποδοχή και αναγνώριση τής παιδαγωγικής μας δραστηριότητας.
Ευχαριστούμε πολύ!
Με τιμή,
Tessa Clark
Βάσω Πολίτου".