Εκτύπωση
Μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν για πρώτη φορά στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας στην αγγλική γλώσσα (Panhellenic Forensics Tournament 2014), που πραγματοποιήθηκαν από 27 έως 30 Μαρτίου 2014 στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ψυχικού. Οι αγώνες διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Αγώνων Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας (Panhellenic Forensics Association).

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνων Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας, τής οποίας το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού αποτελεί πια μέλος, έχει βασικό στόχο την προώθηση τής ρητορικής τέχνης στην αγγλική γλώσσα. Με τη διοργάνωση συναντήσεων, τουρνουά και αγώνων ετησίως εμπνέει τους μαθητές με το όραμα τής ρητορικής τέχνης. Σκοπός των ρητορικών αγώνων είναι, εκτός από τη διάκριση, η διεύρυνση τού ορίζοντα των μαθητών και η αποδοχή διαφορετικών ιδεών και νοοτροπιών. Επίσης η συμμετοχή και οι διακρίσεις στα Forensics βοηθούν τους μαθητές στην περαιτέρω εκπαιδευτική τους εξέλιξη, δίνοντάς τους περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί αλλά και να κερδίσουν υποτροφίες σε πανεπιστήμια τού εξωτερικού.
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στα αγωνίσματα: Debate, Group Discussion, Original Oratory, Impromptu, Oral Interpretation. Περισσότερες πληροφορίες για τα αγωνίσματα μπορείτε να δείτε στην παρουσίαση που βρίσκεται παρακάτω.
Οι διαγωνιζόμενοι βαθμολογούνται για την επιλογή των κειμένων και των θεμάτων, το περιεχόμενο των λόγων τους αλλά και για τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και τεχνικές.
Ακολουθούν (με αλφαβητική σειρά) τα ονόματα των μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που έλαβαν μέρος στους Αγώνες και τα αγωνίσματα στα οποία διαγωνίστηκαν :
1. Δερμούση Μιρέλλα (Α΄τάξη) Group Discussion
2. Κρητικού Ζωή (Α΄ τάξη) Group Discussion and Original Oratory (με τίτλο To Dispose or Not to Dispose)
3. Παρέλλη Μαίρη (Β΄ τάξη) Original Oratory (με τίτλο Big Brother)
4. Πασπαράκη Σοφία (Β΄ τάξη) Impromptu and Oral Interpretation (κείμενο: The Incredible Rocket, Oscar Wilde)
5. Ράλλη Μαριάννα (Β΄ τάξη) Impromptu and Original Oratory (με τίτλο Utopia)
6. Σχοινοχωρίτη Αναστασία (Β΄ τάξη) Oral Interpretation (κείμενο: Jane Eyre, Charlotte Bronte)
7. Τριβυζά Στέφη (Α΄ τάξη) Group Discussion and Original Oratory (με τίτλο Abortion).
Η μαθήτρια Μαίρη Παρέλλη (Β΄γ τάξη) έλαβε τιμητική διάκριση (Ηonorable Mention), κατακτώντας την θέση, δηλαδή μισό βαθμό πίσω από τον τελευταίο φιναλίστ, για τον εξαιρετικό λόγο που εμπνεύστηκε, δημιούργησε και εκφώνησε.
Τους μαθητές ενέπνευσε, καθοδήγησε, προετοίμασε και συνόδευσε η υπεύθυνη τού προγράμματος κ. Μαρία Δημητροπούλου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
Δείτε ΕΔΩ τη σχετική παρουσίαση.