Μέσα στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών μαθητές των A΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές στην μητρική τους γλώσσα, καθώς και στην Αγγλική, για μαθητές 11 διαφορετικών σχολείων τής Ευρώπης.
Συγκεκριμένα το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης οργάνωσε στο μάθημα των Αγγλικών ένα e-twinning project με τίτλο “Christmas Cards and Carols Exchange”, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από 11 ευρωπαϊκές χώρες. Οι μαθητές και των τριών τάξεων, εκτός από τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες που φιλοτέχνησαν, δημιούργησαν και ηλεκτρονικές κάρτες, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα twinspace τής διαδικτυακής πλατφόρμας τού e-twinning.
Επίσης διδάχθηκαν και τραγούδησαν παραδοσιακά ελληνικά και αγγλικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα οποία βιντεοσκοπήθηκαν και προβλήθηκαν στις υπόλοιπες χώρες-συνεργάτες μέσω τής ίδιας πλατφόρμας. Οι μαθητές με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, μέσα πάντα στο κλίμα των εορτών, έστειλαν και έλαβαν ευχές από μαθητές που φοιτούν σε σχολεία τής Γαλλίας, τής Ισπανίας, τής Ρουμανίας, τής Τσεχίας, τής Πολωνίας και τής Τουρκίας και απόλαυσαν μελωδικά κάλαντα των χωρών αυτών.
Τους μαθητές ενέπνευσε και καθοδήγησε η καθηγήτριά τους κ. Κατερίνα Κυριακίδου.