Εκτύπωση
Οι μαθητές των δύο προχωρημένων τμημάτων Αγγλικών τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, τις εργασίες τους για τα έθιμα και τις παραδόσεις ανά την Ελλάδα.
Με αφετηρία το σχολικό εγχειρίδιο, οι μαθητές ασχολήθηκαν κατά το β΄ και γ΄ τρίμηνο με την έρευνα και την καταγραφή εθίμων και παραδόσεων που γιορτάζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αφού βρήκαν σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, ανέτρεξαν σε προσωπικές τους εμπειρίες και, ο καθένας ξεχωριστά, παρουσίασαν ηλεκτρονικά το έθιμο που τους ανατέθηκε στην αγγλική γλώσσα.
Μεταξύ των εθίμων που παρουσιάστηκαν ήταν τα έθιμα των Αποκριών, τού Δεκαπενταυγούστου, των Δημητρίων, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τα Ραγκουτσάρια στην Κοζάνη, τα Μιαούλεια στην Ύδρα, το Φεστιβάλ Ταύρου στη Λέσβο και άλλα πολλά.
Σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, τους μαθητές επόπτευσαν και καθοδήγησαν οι καθηγήτριες των Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου και Βασιλική Κωσταρά.