Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, στις 12 Φεβρουαρίου 2016, γιόρτασαν την ημέρα τού Αγίου Βαλεντίνου με συμμαθητές τους από αδελφοποιημένα σχολεία τής Ευρώπης, μέσω τού e-Twinning έργου στο οποίο συμμετείχαν με τον τίτλο “Spread the love for Valentine’s Day”.
Συγκεκριμένα, στο έργο αυτό που ιδρύθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2016, συμμετείχαν μαθητές σχολείων από τη Λιθουανία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία τής Μακεδονίας, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Στόχος τού έργου ήταν να παρουσιάσουν οι μαθητές των αδελφοποιημένων σχολείων τα έθιμα που συνοδεύουν τον εορτασμό τής ημέρας τού Αγίου Βαλεντίνου, τις σχετικές εκδηλώσεις στην κάθε χώρα και το πώς γιορτάζεται η ημέρα αυτή στον χώρο τού σχολείου τους.
Στο πλαίσιο τού έργου οι μαθητές δημιούργησαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους παρουσιάσεις (power point) σχετικά με την ημέρα και τον εορτασμό της ανά τον κόσμο, κατασκεύασαν κάρτες σε σχήμα καρδιάς στις οποίες έγραψαν δικά τους love messages, όπως επίσης και σχετικές φράσεις προσωπικοτήτων, για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και για τους συμμαθητές τους από το εξωτερικό, άκουσαν αγαπημένα love songs και δοκίμασαν υπέροχα ζελεδάκια σε σχήμα καρδιάς, στο πνεύμα τής ημέρας.
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία τού Valentine Box of Wishes, που ανέλαβε να κατασκευάσει και να διακοσμήσει μαθήτρια τού τμήματος, και το οποίο τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο τού Σχολείου, ώστε να μπορέσουν όλοι οι μαθητές να γράψουν ένα μήνυμα αγάπης και να το ρίξουν μέσα στο κουτί των ευχών. Τέλος, οι μαθητές στόλισαν το «Δέντρο τής Αγάπης» (the Valentine Tree) με υπέροχες κάρτες σε σχήμα καρδιάς.
Την οργάνωση και τον συντονισμό τού e-Twinning έργου είχε η καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.