Εκτύπωση
Το Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού υποδέχθηκε την ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη, στο πλαίσιο τού προγράμματος «ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ», ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών κατά τής ενδοσχολικής βίας, που πραγματοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.
Στις 3 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν 3 εργαστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο επιστημονικός διευθυντής τού Βρετανικού Συμβουλίου κ. Cliff Parry και η κ. Βιργινία Κραβαριώτη συζήτησαν με τους μαθητές για τις αξίες και τα ιδεώδη τού Ολυμπισμού, τη σημασία τού σεβασμού στη διαφορετικότητα, την πίστη στον εαυτό μας και τη συνεχή προσπάθεια για προσωπική βελτίωση.
Η Βιργινία Κραβαριώτη είναι ιστιοπλόος που συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ίνγκλινγκ μαζί με τη Σοφία Μπεκατόρου και τη Σοφία Παπαδοπούλου στους Ολυμπιακούς αγώνες τού 2008 στο Πεκίνο. Τώρα προπονεί νέους αθλητές.
Μοιράστηκε με τους μαθητές μας τις εμπειρίες της, απάντησε στις ερωτήσεις τους και υπέγραψε τα τιμητικά διπλώματα για την παρακολούθηση των εργαστηρίων.
Η γλώσσες των εργαστηρίων ήταν η Αγγλική και η Ελληνική και τα παρακολούθησαν οι μαθητές τής Β΄τάξης Αγγλικών των καθηγητριών κ. Μ. Μαρίν και Ν. Τρακόσια, οι μαθητές τής Γ΄ Γυμνασίου τού τμήματος ζώνης MUN (Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρίν και τα τμήματα τής Α΄και Γ΄τάξης ζώνης αθλητισμού των καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ. Κ. Ζωίδου και Θ. Κόκκοτα.
Τα εργαστήρια παρακολούθησαν οι καθηγητές κ. Χ. Γραικός, Αναστασία Καραγιάννη, Λ. Δεληγιαννάκη, και οι καθηγητές-μέντορες τού Δικτύου Σχολικών Μονάδων τής Β΄ Δ. Δ. Ε. Αθήνας «Σημερινός Μαθητής - Αυριανός Ενεργός Πολίτης τού Κόσμου - ΣΗ.ΜΑ. - Α.Ε.Π.» που είναι εκτός από την κ. Μαρίν και οι κ. Β. Λουτριανάκη και Π. Κατηνιώτης, αλλά και οι μαθήτριες-μέντορες τού προγράμματος, οι Μ. Συνιολάκη, Ε. Μπολομύτη και Α. Παπαδημητρίου τής Β΄ τάξης.