Εκτύπωση
Στα μέσα Δεκεμβρίου, αποδεχόμενη πρόσκληση των Εκδόσεων Πατάκη, η διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτευοντολόγος, ανθρωπολόγος και πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών Jane Goodall ήρθε στην Ελλάδα.
Η Jane Goodall σε νεαρή ηλικία τάραξε τα νερά τής παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με τις πρωτοπόρες ανακαλύψεις της για τη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων. Έφερε επανάσταση στην πρωτευοντολογία και επαναπροσδιόρισε τη σχέση ανθρώπων και ζώων.
Ίδρυσε το δραστήριο Ινστιτούτο Τζέιν Γκούντολ (JGI), το οποίο συνεχίζει τις επιστημονικές της μελέτες και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα τής βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών, καθώς και το πρόγραμμα Roots & Shoots http://www.rootsandshoots.org/about, μέσα από το οποίο νέοι από όλο τον κόσμο –και από τη χώρα μας μέσω τού Roots & Shoots Greece– ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής» με στόχο ένα καλύτερο μέλλον και για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο.
Οι μαθητές τής ζώνης MUN-DEBATE τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού ενημερώθηκαν για τις δράσεις τού Ινστιτούτου Jane Goodall και, με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους κ. Μ. Μαρίν, ξεκίνησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ROOTS & SHOOTS σχετικό με την ανακύκλωση, καταγράφοντας και χαρτογραφώντας τις ελλείψεις τού Σχολείου στο Ψυχικό.
Τα πρώτα δείγματα τής εργασίας τους είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 11.00, στο αμφιθέατρο των ACS American Community Schools (Αγίας Παρασκευής 129, Χαλάνδρι), όπου η Jane Goodall συνάντησε εκπαιδευτικούς και ομάδες σχολείων.
Η κ. Μαρίν συνόδευσε ομάδα μαθητών (Κουρπά Α., Μπάκα Μ., Βαζαίου Α., Γούναρη Ρ., Καλλιώρα Γ., Ζώτου Α., Καραμπίνου Κ., Βασιλείου Θ., Μαζεμένο Δ.), που επέδειξαν αφίσα από την εργασία τους και είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την Jane Goodall.