Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών,το τμήμα τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης τής καθηγήτριας Αγγλικών κ. Κατερίνας Κυριακίδου γιόρτασε, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, τον ερχομό τού Πάσχα παίζοντας το γνωστό έθιμο-παιχνίδι "Easter Egg Hunt".
Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν power point παρουσιάσεις και βίντεο σχετικά με τον εορτασμό τού Πάσχα σε διάφορες χώρες και συζήτησαν για τα ήθη και έθιμα που συνοδεύουν τις άγιες μέρες τού Πάσχα.
Στη συνέχεια οργάνωσαν το γνωστό παιχνίδι "Easter Egg Hunt", κατά το οποίο οι συμμετέχοντες-παίκτες καλούνται να ανακαλύψουν πού έχει κρύψει τα σοκολατένια αβγά ο Easter Bunny, ο λαγός των αβγών.
Πρόκειται για ένα έθιμο που είναι πολύ γνωστό στην Αγγλία και τα παιδιά όλων των ηλικιών. Ακόμη και μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχουν σε διάφορα "Egg Hunts" που πραγματοποιούνται την περίοδο του Πάσχα, κατά κύριο λόγο σε εξωτερικούς χώρους.
Το παιχνίδι οργανώθηκε με τον εξής τρόπο: σε μια ομάδα μαθητών δόθηκε καλαθάκι με μικρά σοκολατένια αβγά τα οποία έπρεπε να κρύψει καλά στον προαύλειο χώρο τού Σχολείου όπου οι υπόλοιποι συμμαθητές τους θα έπρεπε να ψάξουν για να τα βρούν.
Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν έκδηλος, καθώς έψαχναν με ανυπομονησία να βρούν τα καλά κρυμμένα από τους συμμαθητές τους σοκολατένια αβγά για να βγουν νικητές.
Στο τέλος τού παιχνιδιού όλοι οι μαθητές γεύτηκαν τα σοκολατένια αβγά που με τόσο ενθουσιασμό αναζήτησαν, και κατάφεραν να βγάλουν από την κρυψώνα τον Easter Bunny, τον φημισμένο λαγό που κάθε χρόνο φέρνει το Πάσχα.
Τους μαθητές ενέπνευσε και καθοδήγησε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.