Εκτύπωση


Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης συμμετέχει, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning με ένα πολύ ενδιαφέρον συνεργατικό έργο στο μάθημα των Αγγλικών με τον τίτλο «Tell Tale Land». Πρόκειται για ένα έργο που έχει ιδρύσει το Αρσάκειο σε συνεργασία με ένα σχολείο από την Σλοβακία. Στο έργο, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος τής φετινής σχολικής χρονιάς, συμμετέχουν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης σε συνεργασία με συνομήλικους μαθητές από 9 σχολεία τής Ευρώπης: από την Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.

Τα έργα eTwinning προωθούν τη συνεργασία των λαών και τη σημασία εκμάθησης ξένων γλωσσών. Στόχος τού συγκεκριμένου έργου είναι οι μαθητές, δουλεύοντας συνεργατικά, να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην καθημερινή ζωή: γλωσσικές, ψηφιακές, κοινωνικές, επικοινωνιακές.
Μέσα από το έργο αυτό οι μαθητές θα ασχοληθούν με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Αφού γνωρίσουν γνωστά παραδοσιακά παραμύθια και χαρακτήρες από τις διαφορετικές χώρες τής Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση: θα δημιουργήσουν συνεργατικά το δικό τους παραμύθι, θα κάνουν την εικονογράφησή του και θα το μετατρέψουν σε ηλεκτρονικό βιβλίο που θα εκδοθεί.
Στο eΤwinning έργο, που ίδρυσε και συντονίζει η καθηγήτρια Αγγλικών τού Σχολείου κ. Κατερίνα Κυριακίδου, συμμετέχουν με τα τμήματά τους και οι υπόλοιπες καθηγήτριες Αγγλικών τής Ε΄ τάξης κ. Έλσα Πλακίδα, Χριστίνα Σίσκου, Πόπη Γεροντίδου και Δέσποινα Βαρδάκη.