Εκτύπωση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου 2013 οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα πραγματοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έμαθαν να τραγουδούν το γαλλικό τραγούδι «La rumba des animaux», που βρίσκεται στη μέθοδο ZigZag που διδάσκονται την εφετινή χρονιά. Τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν μερικά από τα ζώα τής φάρμας και τους ήχους που βγάζουν όταν μιλούν. Ζωγράφισαν ένα ζωάκι και παρήγαγαν τον ήχο του στον προφορικό και στον γραπτό λόγο, προφέροντας ένα-ένα τα γράμματα (άσκηση φωνολογίας).Ο στόχος τής δράσης ήταν καθαρά εκπαιδευτικός (εκμάθηση λεξιλογίου και ήχων μέσα από τη μουσική και το τραγούδι).
Διαδραστικό πρόγραμμα στη γαλλική γλώσσα παρακολούθησαν οι μαθητές τής Δ΄ τάξης, στις 8 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τού Σχολείου. Με τη βοήθεια τής υπεύθυνης τού Μουσείου κ. Φανής Τριπολιτσιώτου, μέσα από ερωτηματολόγιο ανακάλυψαν δαιφορετικά ζώα χωρίζοντάς τα σε κατηγορίες ανάλογα με την οικογένεια ζώων στην οποία ανήκουν. Στη συνέχεια, σε μια δεύτερη διδακτική ώρα, στις 18 Οκτωβρίου, μέσα από δραστηριότητα με παιχνίδια αναγνώρισαν τα ονόματα των ζώων και τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Στόχος τής δράσης ήταν η εκμάθηση λεξιλογίου με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, αφού οι μαθητές γνώρισαν τους μικρούς τους φίλους από κοντά. Τις δραστηριότητες επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και Δέσποινα Χατζηϊωάννου.