Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές τού γαλλικού τμήματος τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού και οι μαθητές τής ερευνητικής εργασίας με θέμα τη γαλλική γαστρονομία τού Γενικού Λυκείου Ψυχικού επισκέφτηκαν το ΙΕΚ “Le Monde”.
Η επίσκεψη αυτή ήταν το επιστέγασμα ερευνητικής εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια τού α΄ τετραμήνου, στο πλαίσιο τού μαθήματος Γαλλικών (γαλλικός πολιτισμός). Τους μαθητές ανέλαβε να καθοδηγήσει και να εκπαιδεύσει η κ. Φωτεινή Κατρανίδου.
Στην σχολή τούς υποδέχθηκαν εκ μέρους τής διεύθυνσης τής σχολής οι κ. Νίκος Βελισσαρόπουλος και Άκης Βελισσαρόπουλος, και ο chef κ. Βασίλης Πορής.
Ο διακεκριμένος αυτός εκπαιδευτικός όμιλος στον τομέα τουριστικών επαγγελμάτων και γαστρονομίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια τουριστικών σπουδών στην Ευρώπη, με τις πλέον σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο.
Κατά την διάρκεια τού σεμιναρίου, οι μαθητές  δημιούργησαν μαζί με τον chef χαρακτηριστικά πιάτα τής γαλλικής κουζίνας, ενώ κατά τη διάρκεια τής παρασκευής των εδεσμάτων ο chef κ. Πορής εξηγούσε, έδινε πληροφορίες σχετικά με την παρασκευή και τα υλικά των συνταγών και τις γαστρονομικές και πολιτισμικές συνήθειες των Γάλλων, ενώ συγχρόνως απαντούσε στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητευόμενων νεαρών μας chefs.
Στη συνέχεια γεύτηκαν όλοι οι μαθητές και καθηγητές με όρεξη τις εξαιρετικές γαλλικές specialites.
Η επίσκεψή στον εκπαιδευτικό όμιλο “Le Monde” έκλεισε με την ξενάγηση στους χώρους και στις εγκαταστάσεις τής σχολής από τον διευθυντή σπουδών και marketing κ. Αντωνόπουλο.