Οι μαθητές τού Γαλλικού τμήματος τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Κλασικού Λυκείου Ψυχικού πήραν μέρος στη διημερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (APF) για τους καθηγητές τής Γαλλικής στις 10 και 11 Ιουνίου 2016 στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, στην Πλάκα.
Στη διημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εισήγηση με την οποία έλαβαν μέρος στο 5ο Μαθητικό Παναρσακειακό Συνέδριο με τίτλο «Η μουσικότητα τής γαλλικής γλώσσας». Οι μαθητές, μετά την παρουσίαση, απάντησαν με άνεση στις ερωτήσεις που τους υπέβαλαν καθηγητές τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως στον τρόπο που εργάστηκαν αλλά και στο τι αποκόμισαν. Επίσης για το αν τους ικανοποίησε ο καινοτόμος τρόπος που γινόταν το μάθημα και ποια ήταν τα διαφορετικά στοιχεία που είχε, συγκρίνοντάς το με ένα παραδοσιακό μάθημα λεξιλογίου-γραμματικής που γίνεται συχνά στα σχολεία.
Οι μαθητές και η καθηγήτριά τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου δέχτηκαν συγχαρητήρια από την πρόεδρο και τους υπεύθυνους τού Συνδέσμου καθηγητών, αλλά και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς Γαλλικής που παρακολούθησαν την παρουσίαση.