Εκτύπωση
Οι μαθητές τού τμήματος Γαλλικών τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 φτιάχνοντας ένα μικρό βιβλίο με τίτλο “Τα θαυμαστά έργα τής φαντασίας μας” και κέρδισαν το 2o βραβείο ανάμεσα σε 4.500 μαθητές που συμμετείχαν εφέτος. Οι μαθητές, που δούλεψαν σε ομάδες, επινόησαν τέσσερα φανταστικά ζώα τα οποία εικονογράφησαν στο φανταστικό τους περιβάλλον και έγραψαν μια φράση σχετικά με το που ζει το κάθε ζώο και το χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό και ιδιαίτερο. 

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές, όπως κολλάζ και ζωγραφική, και δημιούργησαν ένα έργο εξαιρετικής καλλιτεχνικής και γλωσσικής ποιότητας, υπό την επίβλεψη τής εικαστικού κ. Μαρίνας Κοράκη και τής καθηγήτριας  Γαλλικής Γλώσσας κ. Αγγελικής Γεωργακοπούλου.

pdf“Τα θαυμαστά έργα τής φαντασίας μας” 

Η βράβευσή τους έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 και θα προβληθεί από το γαλλικό κανάλι TV5 Monde στις 21 και 22 Ιουνίου 2019 στην εκπομπή «Destination Francophonie». Επίσης, το έργο τους θα παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις στην Αθήνα και την επαρχία.