Η μαθήτρια Στέλλα Κυρίτση τού προχωρημένου τμήματος Γαλλικών τής Β ́ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασδίου Εκάλης παρουσίασε εργασία που αφορούσε στις κινητοποιήσεις των "Gilets Jaune" στους δρόμους τής γαλλικής πρωτεύουσας, στα αίτια και τις αφορμές των κινητοποιήσεων, στον αντίκτυπο που είχαν αυτές στη γαλλική κοινωνία και στην αντίδραση τής πολιτείας.

Η μαθήτρια μέσα από το κείμενό της, φωτογραφίες και μικρά βίντεο ενημέρωσε τους συμμαθητές της σχετικά με τις διαδηλώσεις των Γάλλων πολιτών, τα αιτήματά τους, τις αντιδράσεις και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τής γαλλικής πολιτείας.

Στόχος τής δράσης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές και να συζητήσουν για τις τρέχουσες κινητοποιήσεις στο Παρίσι αλλά και για τα επεισόδια βίας που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Να συζητήσουν για τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και για το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών εκ μέρους τής πολιτείας.

Και, τέλος, να εκφράσουν απόψεις για τα όρια τής ελευθερίας μέσα στο κοινωνικό σύνολο, για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να διεκδικεί τα δικαιώματά του χωρίς να παραβιάζει την ελευθερία των συμπολιτών του και για τη σημασία τής διασφάλισης των δικαιωμάτων τού πολίτη μέσα στο οργανωμένο κοινωνικό σύνολο.