Εκτύπωση

Με αφορμή τον εορτασμό τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης που διδάσκονται Γαλλικά, το διάστημα από 5 έως 8 Οκτωβρίου 2020, περιηγήθηκαν στον κόσμο και επικεντρώθηκαν στην Ευρώπη.

Ανακάλυψαν ότι οι γλώσσες που ομιλούνται στην Ευρώπη είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ομιλούνται σε όλες τις άλλες ηπείρους. Αυτό είναι που κάνει την Ευρώπη ζούμε ακόμη πιο ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων συμμετείχαν σε παιχνίδια γνώσεων και κουίζ, ειδικά διαμορφωμένα για την ημέρα αυτή και αναρτημένα στη σχετική ιστοσελίδα τού Συμβουλίου τής Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο έμαθαν καινούργια πράγματα για τόπους και ανθρώπους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και εντυπωσίασαν με τις πολλές και ποικίλες γνώσεις τους!

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης συνδύασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και, αντλώντας υλικό από τη σχετική ιστοσελίδα τού Συμβουλίου τής Ευρώπης, έμαθαν τις ονομασίες των φωνών διαφόρων ζώων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και παράλληλα έμαθαν πώς λέγονται διάφορα ζώα στα Γαλλικά.