Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των δράσεων τού Γαλλικού τμήματος των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και τού εορτασμού των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι μαθητές και μαθήτριες Γαλλικών τού τμήματος DELF B2 τής Α΄τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού και των τμημάτων DALF των Α΄και Β΄τάξεων τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού πραγματοποίησαν επίσκεψη στην έκθεση σκίτσων τού Γάλλου καλλιτέχνη Nicolas Hubesch, με τίτλο "1922-2022. Τα προσφυγικά" (πατήστε εδώ)τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022.

Θέμα των σκίτσων είναι τα κτήρια σε γειτονιές τής Αττικής που στέγασαν τους πρόσφυγες τής Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή τής Σμύρνης, και που μέχρι σήμερα κρατούν ζωντανές τις μνήμες όλων εκείνων που τα κατοίκησαν.

Η ξενάγηση στην έκθεση πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος μίλησε για την έμπνευση και τις δημιουργίες του και περιέγραψε την τεχνική του.

Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Médiathèque Octave Merlier και περιηγήθηκαν στους χώρους τού Γαλλικού Ινστιτούτου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Χ. Κατσέλα, Κ. Τσιχλή και η Συντονίστρια Γαλλικής Γλώσσας κ. Β. Κοντού.