Εκτύπωση
Η κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικών στα Αρσάκεια Δημοτικά Σχολεία  και στο Α΄ Γυμνάσιο Ψυχικού, έχοντας παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας με θέμα «Πρακτικές της τάξης στο Δημοτικό» συνολικής διάρκειας 30 ωρών, μετά από αξιολόγηση, έγινε μέλος ομάδας έμπειρων εκπαιδευτικών, η οποία εκπόνησε εκπαιδευτικό διδακτικό υλικό για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας ως β΄ ξένης γλώσσας σε μαθητές 10-12 ετών, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και τη στήριξη της έμπειρης επιστημονικής καθηγήτριας  του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Besançon (CLAB) κ. HélèneVanthier.
Οι εργασίες, οι οποίες είχαν διάρκεια 5 μήνες, πραγματοποιήθηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας με την επίβλεψη και την καθοδήγηση της Υπεύθυνης του προγράμματος «Kit Primaire» κ.
OdileCobacho. Οι καθηγητές χρησιμοποίησαν το εκπαιδευτικό υλικό πάνω στο οποίο εργάστηκαν, μέσα στις τάξεις τους (σχολικό έτος 2012-13) παράλληλα και συμπληρωματικά με τη μέθοδο διδασκαλίας και το αποτέλεσμα της εμπειρίας αυτής αξιοποιήθηκε για να μπορεί να εφαρμόζεται στην πράξη με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο. 

Αυτή η εκπαιδευτική «εργαλειοθήκη» (boîte à outilspourenseignerlefrançaisauprimaire) έχοντας πάρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, εντάσσεται σήμερα στα επίσημα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για τη διάθεση Παιδαγωγικού Υλικού (πλατφόρμα), στους εκπαιδευτικούς της Γαλλικής Γλώσσας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την αρχή της σχολικής περιόδου 2013-14.

Η εκπαιδευτική «εργαλειοθήκη» αποτελείται τόσο από εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες μέσα στην τάξη, όσο και από μεθοδολογικές συμβουλές και συνθέτει τις καλύτερες πρακτικές των προγραμμάτων προσέγγισης της γαλλικής γλώσσας από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. (Cadre Européen de Référence pour les Langues).

Η εκπαιδευτική «εργαλειοθήκη» βρίσκεται ήδη στη διάθεση των εκπαιδευτικών της Γαλλικής Γλώσσας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη διεύθυνση www.lefrançaisenligne.gr  και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση   «Générations.fr» και στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας (από τέλος Οκτωβρίου), στη διεύθυνση -e-yliko.