Εκτύπωση

Η καθηγήτρια των Γαλλικών τού Αρσακείου Γυμνασίου και  Λυκείου Πατρών κ. Ε. Χαραλαμποπούλου παρακολούθησε επιμορφωτική ημερίδα με βιωματικά σεμινάρια Διδακτικής, Μαθησιακών Δυσκολιών και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου( ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, στις 2 Νοεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια παρακολούθησε το σεμινάριο «Ρητορική στην τάξη: πως διοργανώνουμε μια αντιπαράθεση - débat  -ή η χρησιμότητα τού να επιχειρηματολογείς» με εισηγήτρια  την κ. Καραβασίλη Ελένη ΠΕ05, η οποία επεσήμανε ότι ένα débat μπορεί να διοργανωθεί και με παιδιά μεγάλων τάξεων τού Δημοτικού, αλλά πιο οργανωμένη εργασία αφορά κυρίως σε τάξεις επιπέδων Β1, Β2, C1.

Το δεύτερο σεμινάριο είχε τίτλο «Ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών και στρατηγικές αντιμετώπισής τους», με  εισηγήτρια την κ. Αναστασοπούλου Χαρίκλεια, λογοπαθολόγο-λογοθεραπεύτρια, η οποία αναφέρθηκε ειδικά στην απραξία ή δυσπραξία, στην διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, στη δυσλεξία, στη δυσαριθμησία και στη δυσγραφία.

Το τρίτο σεμινάριο είχε τίτλο «Εκπαιδευτικός και μαθητής: η υποκειμενικότητα τής διαλεκτικής ανάμεσα στον ενήλικο και το παιδί», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο, κλινικό ψυχολόγο-ψυχαναλητή, ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι όλο και περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την βοήθεια ψυχολόγων και ψυχιάτρων για να μπορέσουν να διαχειριστούν την τάξη και τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα των μαθητών.