Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης κ. Γεώργα Ευφροσύνη παρακολούθησε επιτυχώς το πρόγραμμα: «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω εργαστηρίων», συνολικής διάρκειας τριανταέξι (36) ωρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 22 Ιουνίου έως και 23 Αυγούστου 2021 στο πλαίσιο τής Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω εργαστηρίων», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η στοχοθεσία των προγραμμάτων έχει προσδιοριστεί βάσει των λεγόμενων δεξιοτήτων τού 21ου αιώνα: δεξιότητες τής ζωής (life skills), ήπιες δεξιότητες (soft skills) και δεξιότητες τεχνολογίας και επιστήμης. Ενδεικτικά, οι σύγχρονες δεξιότητες περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, την πρωτοβουλία, την οργανωτική ικανότητα, την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την επίλυση προβλημάτων, τον ψηφιακό και τεχνολογικό γραμματισμό.

Πιο αναλυτικά, το περιεχόμενο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε τέσσερεις Κύκλους Δεξιοτήτων με αντίστοιχα προγράμματα στους παρακάτω τομείς :

1) Ζω καλύτερα - Ευ ζην

2) Φροντίζω το Περιβάλλον

3) Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

4) Δημιουργώ και Καινοτομώ - Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

Δείτε τη βεβαίωση εδώ.