Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Eκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα ενημερώθηκαν για τη Γαλλία κατά την περίοδο τού Β΄ Παγκοσμίου πολέμου από την καθηγήτριά τους κ. Γεώργα Έφη. H κ. Γεώργα, μέσα από έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό (αυθεντικά βίντεο και αυθεντικές φωτογραφίες) στη γαλλική και στην ελληνική γλώσσα, παρουσίασε τα γεγονότα τής περιόδου εκείνης σε Ευρώπη και Γαλλία.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε, δίνοντας πληροφορίες, σχολιάζοντας τα γεγονότα και απαντώντας σε ερωτήματα που τους έθεσε η καθηγήτρια.
Ακόμη, έγινε σύνδεση των πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων με τον αντίκτυπο που είχαν αυτά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που τα βίωσαν, τόσο κατά την περίοδο τού Πολέμου στη Γαλλία όσο και κατά την Αντίσταση και την Απελευθέρωση με την είσοδο τού De Gaulle (23 Σεπτεμβρίου 1944), αρχηγού των Γαλλικών Ελεύθερων Δυνάμεων, στο Παρίσι.
Οι μαθητές των τμημάτων με καθηγήτρια την κ. Έλενα Βιολάρη παρακολούθησαν μια ταινία δύο λεπτών φτιαγμένη από Γάλλους μαθητές σχετικά με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την εμπλοκή τής Γαλλίας σε αυτόν. Παράλληλα με την ταινία, η οποία είχε γαλλικούς υπότιτλους, συμπλήρωσαν κείμενο με λέξεις που έλειπαν, ώστε να μπορέσουν να εμπεδώσουν καλύτερα το περιεχόμενο τής ταινίας και τα ιστορικά γεγονότα τής εποχής εκείνης.
Τέλος, ενημερώθηκαν για ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο τής Γαλλίας, τον Charles De Gaulle, έμαθαν για τη συμβολή του στην απελευθέρωση τής Γαλλίας από τη γερμανική κατοχή και έφτιαξαν την ταυτότητα τού De Gaulle συμπληρώνοντας στοιχεία, όπως ημερομηνία γέννησης και θανάτου, επάγγελμα, εθνικότητα κ.λπ.
Ήταν μια δραστηριότητα που συνδύαζε την ενημέρωση, τη γραπτή αποτύπωση πληροφοριών και τη δημιουργική συμμετοχή των μαθητών.