Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, διοργανώθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. ημέρα παραδοσιακού παιχνιδιού για τους μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με αφορμή τα 180 χρόνια από την ίδρυση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Οι μαθητές, ανά τμήμα, με τις δασκάλες τους κ. Σοφία Βλάχου και Εβελίνα Πολυδωροπούλου έπαιξαν στο αίθριο τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας παραδοσιακά παιχνίδια με θέμα από τα ζώα: "περνά, περνά η μέλισσα", "μέλισσα, μέλισσα", "τυφλόμυγα", "πετάει, πετάει" και παιχνίδια με σκιές ζώων. Το αίθριο γέμισε με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που έπαιξαν και χάρηκαν. Τις επόμενες ημέρες άρχισαν να παίζουν και στα διαλείμματα τα παιχνίδια αυτά. Αλλά και ένα νέο παιχνίδι: παιχνίδι γνώσεων σαλίγκαρος στο αίθριο τού Μουσείου. Για να θυμούνται την ημέρα αυτή καθώς και τους κανόνες των παιχνιδιών σε κάθε μαθητή δόθηκε σχετικό φυλλάδιο, το οποίο επιμελήθηκε η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Φ.Ε. κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγος, η οποία οργάνωσε και την εκδήλωση αυτή.
Οι εικόνες μπορούν να περιγράψουν με πολύ περισσότερα λόγια τη χαρά και τον ενθουσιασμό που βίωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.