Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, οι μαθητές τού 38ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παρατηρώντας τα ζώα - Διαφέρουν μεταξύ τους;».
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά έμαθαν να μελετούν και να αναγνωρίζουν τα ζώα, να τα ταξινομούν ανάλογα με το τι γεννά το καθένα, να μάθουν για το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Συμμετέχοντας σε βιωματική δραστηριότητα εμπέδωσαν τις γνώσεις τους και συμπλήρωσαν φυλλάδιο εργασίας ειδικά σχεδιασμένο για το πρόγραμμα και προσαρμοσμένο στην ηλικία τους. Το πρόγραμμα παρουσίασε η υπεύθυνη τού Μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγο.

Γράφουν οι δασκάλες τους:
«Τα εκθέματα τού Μουσείου είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα, τράβηξαν την προσοχή αμέσως και κέντρισαν την περιέργεια των μαθητών. Έμαθαν πολλά πράγματα και συμμετείχαν σε δραστηριότητες πολύ ευχάριστες και δημιουργικές. Το περιβάλλον ήταν πολύ ευχάριστο και φιλικό. Περάσαμε μια πολύ όμορφη μέρα.»
Ελένη Στόφα

«Η ξενάγηση ήταν εξαιρετική. Τα μαξιλαράκια έδιναν άνεση στους μαθητές για να μπορούν να προσέχουν. Η κυρία απάντησε με ευγένεια σε όλες τις απορίες τους. Ευχαριστούμε!»