Αρσάκεια Ιωαννίνων
etwinning  facebook instagram youtube social media logo    twitter banner1821   

100% επιτυχία στις εξετάσεις Αγγλικών ΡΕΤ for Schools και Γαλλικών DELF A1 Junior!
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων με την απόλυτη επιτυχία (100%) των αποφοίτων τού Δημοτικού μας στις εξετάσεις Αγγλικών, PET for Schools τού Πανεπιστημίου Cambridge και Γαλλικών, DELF A1 Junior τού Γαλλικού Ινστιτούτου για άλλη μία φορά.
Η εξελικτική πορεία των μαθητών και των μαθητριών τής Στ΄ τάξης και η άρτια προετοιμασία τους από τις καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών τού Σχολείου, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, δικαίωσαν τις προσδοκίες και την προσπάθεια όλων!

Καλωσόρισμα στα Αγγλικά για την Α΄ τάξη!
Τα μαθήματα ξεκίνησαν για την Α΄ τάξη και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 οι καθηγήτριες τής αγγλικής γλώσσας καλωσόρισαν τους μικρούς μαθητές στην αίθουσα των Αγγλικών με μία ευχάριστη έκπληξη. Πολύχρωμοι φάκελοι, σελιδοδείκτες και φιγούρες με τον ήρωα τού βιβλίου δόθηκαν στον κάθε μαθητή σαν διαβατήριο για το συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο τής αγγλικής γλώσσας που ξεκινάει. Τα πρωτάκια δεν δίστασαν να εκδηλώσουν τη χαρά τους γεμίζοντας αυθόρμητα τον σχολικό χώρο με τις πρώτες γνώριμες στα παιδιά αγγλικές λέξεις.

Η Γ΄ τάξη στο κατώφλι των Γαλλικών και των Γερμανικών!
Την ίδια ημέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης προχώρησαν στο μεγάλο βήμα τής γνωριμίας με τη δεύτερη ξένη γλώσσα που επέλεξαν να διδαχθούν, τη Γαλλική ή τη Γερμανική.
Το μάθημα των Γαλλικών ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό με τη συμμετοχή των παιδιών σε βιωματικές δραστηριότητες γνωριμίας με τη γλώσσα στην αυλή τού Σχολείου και στην αίθουσα των Γαλλικών, ενώ δεν έλειψε το καθιερωμένο δωράκι για ένα καλό ξεκίνημα!
Ένα «γλυκό» καλωσόρισμα δέχθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Τμήματος Γερμανικών τής Γ΄ τάξης στο πρώτο μάθημα τής νέας σχολικής χρονιάς. Στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελβετία οι μαθητές παίρνουν από τους δασκάλους και τους γονείς τους, την πρώτη μέρα τού σχολείου, ένα μεγάλο χρωματιστό χωνί γεμάτο με σχολικά είδη και γλυκίσματα. Γνωρίζοντας αυτό το έθιμο τής σχολικής ζωής των γερμανόφωνων χωρών, που ονομάζεται Schultüte, έγινε με ευχάριστο τρόπο η εισαγωγή των μαθητών και των μαθητριών στη γερμανική γλώσσα.

Η δυναμική παρουσία των Τμημάτων Ξένων Γλωσσών συνεχίζεται στο Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων καθ’ όλη τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς με ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις ενισχύοντας αβίαστα τη γλωσσομάθεια των μαθητών και των μαθητριών μας ανοίγοντάς τους, παράλληλα, ορίζοντες πολυπολιτισμικών γνώσεων.

ksenes-glosses

Ανακοινώσεις Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων

Αναγγελίες Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30