Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων φιλοξένησε στον χώρο εκδηλώσεων τών Σχολείων τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Περιφέρειας Ηπείρου για μαθητές δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 12 ομάδες από σχολεία τής πόλης των Ιωαννίνων και τής ευρύτερης περιοχής τής Ηπείρου, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο κοσμήτορας τού Παιδαγωγικού Τμήματος τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής τού Εργαστηρίου Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση (EARTHlab) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τάσος Μικρόπουλος, η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιωάννα Μπέλλου και ο επιστημονικός συνεργάτης τού EARTHlab κ. Ιωάννης Βρέλλης.
Το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων συμμετείχε με δύο ομάδες από μαθητές των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων οι οποίο παρακολουθούν τον Όμιλο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τού Σχολείου.
Η πρώτη ομάδα, με την ονομασία "Milky Way", πραγματεύτηκε το φαινόμενο τής έκλειψης τού Ηλίου και κατέκτησε το βραβείο για τον καλύτερο προγραμματισμό.
Η δεύτερη ομάδα, με την ονομασία "Γαλαξιακό Αρσάκειο", παρουσίασε ένα ταξίδι από τη Γη στο ηλιακό μας σύστημα και στη συνέχεια στον πλανήτη Άρη και κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ηπείρου και να προκριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου 2016.