Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές των δύο τμημάτων τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας τού ΠΙΟΠ, όπου ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους τού μουσείου και από τον κ. Δήμο Παπαδόπουλο, σχεδιαστή - κατασκευαστή κοσμημάτων και γονέα μαθητή τού Σχολείου.
Γνώρισαν, μέσα από ποικίλα εποπτικά μέσα, την ιστορία και την τεχνολογία τής αργυροτεχνίας στην Ήπειρο και παρατήρησαν τη μοναδική συλλογή έργων ηπειρώτικης αργυροχρυσοχοΐας από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα, η οποία φιλοξενείται στο δεύτερο επίπεδο τού μουσείου.
Κατόπιν επισκέφθηκαν την έκθεση «Από την Άπειρο Χώρα στην Μεγάλη Ήπειρο. Ηπειρώτες ακολουθώντας την υπερπόντια μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Τέλος τού 19ου αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο», η οποία φιλοξενείται στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τού Βυζαντινού Μουσείου στο Ίτς Καλέ τού Κάστρου των Ιωαννίνων και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την υπερπόντια μετανάστευση των Ηπειρωτών στην Αμερική από τα τέλη τού 19ου αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο, από τον υπεύθυνο τού ΚΠΕ Πραμάντων κ. Θ. Λώλη.

{gallery}IOAN/2016-17/DHMI/953{/gallery}