Εκτύπωση

Το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φιλεκπαιδευτική Εταιρείας, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 διοργάνωσε με επιτυχία διαδικτυακή συνάντηση για γονείς με τίτλο «Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: Από τη σχολική ετοιμότητα, στη μετάβαση και την προσαρμογή».

Ομιλήτριες ήταν η κ. Ελένη Παπανικολάου, Διευθύντρια τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, με θέμα «Η ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο. Η οπτική τού δασκάλου», η κ. Ξένια Παρασκευοπούλου, ψυχολόγος, υπεύθυνη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε., με θέμα «Ο ρόλος των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. στην εξελικτική διαδικασία των παιδιών» και η κ. Ναταλία-Αντιγόνη Τζούμα, ψυχολόγος τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας τής Φ.Ε., με θέμα «Από τη σχολική ετοιμότητα στη μετάβαση και την προσαρμογή».

Στόχος τής διαδικτυακής συνάντησης ήταν η ενημέρωση των γονέων για τη σημαντική αυτή αλλαγή στη μαθητική πορεία των παιδιών, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η σχολική κοινότητα βιώνει ειδικές συνθήκες λόγω τής πανδημίας.

Γονείς, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν σε έναν εξ αποστάσεως εποικοδομητικό διάλογο γύρω από το θέμα.