Εκτύπωση

Οι μαθητές τής Α΄τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, στις 28 Ιουνίου 2021, υιοθέτησαν συμβολικά τρεις θαλάσσιες χελώνες από τον Σύλλογο για την Προστασία τής Θαλάσσιας Χελώνας«Αρχέλων».

Η οικονομική συνεισφορά των παιδιών θα συμβάλει για την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική φροντίδα και την απαραίτητη τροφή των χελώνων, με στόχο σύντομα να κολυμπούν και πάλι ελεύθερες και υγιείς.

Πρόκειται για τη Λάκτα, ενήλικη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, που βρέθηκε τον Ιούλιο τού 2020 στην Πρέβεζα με τραύμα στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, και δύο θαλάσσιες χελώνες που βρίσκονται στο στάδιο τής ανάρρωσης: την Καλυψώ ΙΙ, ανήλικη θαλάσσια χελώνα Chelonia mydasπου βρέθηκε τον Νοέμβριο τού 2020 στην Τήνο με τραύμα από δίχτυα, και την Άριελ, ανήλικη θαλάσσια χελώνα Chelonia mydas που βρέθηκε τον Δεκέμβριο τού 2020 στην Πάργα με τραύμα στο κεφάλι.

Οι μικροί μαθητές είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν τις συγκεκριμένες θαλάσσιες χελώνες στη διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με την κ. Αικατερίνη Τσικαλάκη, βιολόγο-εκπαιδευτικό τού Συλλόγου «Αρχέλων», να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν  σχετικά με τη θαλάσσια ζωή.

Μια δράση αγάπης και σεβασμού προς τη φύση...