Εκτύπωση

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές και των δύο τμημάτων τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το φυσικό δάσος που βρίσκεται στο χωριό Λάζαινα τού Δήμου Β. Τζουμέρκων, και συμμετείχαν στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης«Το Σχολείο τού Δάσους και η εκπαίδευση τού Μικρού Δέντρου».



Το πρόγραμμα υλοποιεί το ΚΠΕ Πραμάντων και η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο: «Περπατώ περπατώ εις το δάσος… » που υλοποιεί η Α΄ τάξη την εφετινή χρονιά στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης προγραμμάτων τού ΚΠΕ Πραμάντων κ. Κατερίνας Κατέρη, γνώρισαν  τη χλωρίδα τής περιοχής, μελέτησαν τα διάφορα φυλλώματα και τους καρπούς των δέντρων και παρατήρησαν τη στρωματογραφία τού εδάφους.

Επίσης, με παιχνίδια ρόλων, κινητικές δραστηριότητες, παραμύθια, τραγούδια, ακόμη και χορούς, έμαθαν για την αξία τής φύσης, τους κινδύνους που διατρέχει, τη διαβίωση στο δάσος και τη διαδικασία τής φωτοσύνθεσης.

Μέσα από την ενεργό βιωματική μάθηση οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία τού δάσους στη ζωή μας και να αναπτύξουν ενδιαφέρον και σεβασμό για τη φύση.

Πάνω από όλα, όμως, γεύτηκαν την ευφορία, την ηρεμία και την ψυχαγωγία που μπορεί να προσφέρει στον καθένα ένας περίπατος στη φύση.