Εκτύπωση

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων έγιναν και πάλι ανάδοχοι γονείς!

Πιστοί στις πεποιθήσεις τους για την προστασία και τον σεβασμό τής φύσης υιοθέτησαν τον Γιωργάκη, έναν γλυκό και παιχνιδιάρη αρκούδο, ο οποίος φιλοξενείται στο καταφύγιο τού ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο Νυμφαίο τής Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, τα πρωτάκια  υιοθέτησαν συμβολικά, μέσω τής παροχής οικονομικής βοήθειας, τον Γιωργάκη, μια ενήλικη πλέον αρκούδα, η οποία βρέθηκε το 1995 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε ηλικία 1,5 έτους, βάναυσα κακοποιημένη από αρκουδιάρη που την κρατούσε αιχμάλωτη.

Με την υιοθεσία αυτή θα καλυφθεί μέρος των εξόδων διατροφής και φροντίδας τού Γιωργάκη για έναν χρόνο και θα συμβάλουν στην υποστήριξη τού έργου τού ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία τής καφέ αρκούδας και των βιοτόπων της.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δράση αυτή και είχαν την ευκαιρία μέσω τηλεσυνάντησης που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, να ενημερωθούν από τις υπεύθυνες τής παιδαγωγικής ομάδας τού ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τον Γιωργάκη, αλλά και για τα υπόλοιπα άγρια ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο. Ακόμη, οι μαθητές έμαθαν για τον τρόπο διαβίωσης των καφέ αρκούδων και τη φροντίδα που χρειάζονται.

Οι μαθητές προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την άγρια ζωή τού τόπου μας.
Πρωτίστως, όμως, πραγματοποίησαν μια πράξη αγάπης και σεβασμού προς τη φύση...