Εκτύπωση

Σε μια κατάμεστη αίθουσα τού διατηρητέου κτηρίου τού Μεκείου Οικοτροφείου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 12:00, η παρουσίαση τού βιβλίου τής Ηπειρώτισσας συγγραφέως-εκπαιδευτικού κ. Σοφίας Γραμμόζη-Σωπίκη με τίτλο «Μαμά, χάρισέ μου λίγο ουρανό», εκδόσεις Σαΐτη.

Το βιβλίο, που απευθύνεται σε εφήβους και νέους, παρουσίασε η Διευθύντρια τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων κ. Ελένη Παπανικολάου, η οποία ανέλυσε τον τρόπο γραφής τής συγγραφέως με τον οποίο προσεγγίζει με πραγματική ευαισθησία και ρεαλισμό το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και τη δωρεά μυελού των οστών.

Το κοινό εξέπληξαν και συγκίνησαν ιδιαίτερα οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Ομίλου Ρητορικής τού Αρσακείου Ηλέκτρα Γεωργιάδου, Λέανδρος Δαλαγγέλης, Έλλη Εμφιετζόγλου, Χάρης Ηλιάδης, Αργυρώ Κότογλου, Αλέξανδρος Κώστας-Αγνάντης και Θοδωρής Τζοβάρας, οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα τού βιβλίου με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ενώ η μαθήτρια Ηλέκτρα Γεωργιάδου χάρισε στην εκδήλωση όμορφες μουσικές στιγμές με το φλάουτό της.

Για την εικονογράφηση τού βιβλίου από την κ. Έφη Κοκκινάκη μίλησε η πρώην σχολική σύμβουλος κ. Έφη Θεοδωροπούλου, ενώ την παρουσίαση έκλεισε η ίδια η συγγραφέας με ευχαριστίες προς όλους.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού καθιερωμένου εορτασμού τού Μεκείου Οικοτροφείου για την Κυριακή των Μυροφόρων Γυναικών, τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην πρύτανης τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, και η ζωγράφος-λογοτέχνιδα κ. Ελευθερία Τζιάλλα-Μάντζου.

Ευχές να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο τής κ. Σοφίας Γραμμόζη-Σωπίκη, θερμές ευχαριστίες στην πρόεδρο κ. Φρόσω Λάππα και στο Διοικητικό Συμβούλιο τού Μεκείου Οικοτροφείου-Αδελφότητος Ελληνίδων Κυριών «Ζωοδόχος Πηγή» για την πρόσκληση και ευχές για τη συνέχιση τού έργου τους.