Εκτύπωση

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το Περιβαλλοντικό Πάρκο Άγριας Ζωής «Μπουραζάνι» τού Δήμου Κόνιτσας και γνώρισαν από κοντά τα άγρια ζώα που φιλοξενούνται εκεί (ελάφια, αγριοπρόβατα, αγριογούρουνα, ζαρκάδια, πλατόνια κ.ά.).

Κατά την διάρκεια τής διαδρομής προς το Πάρκο Άγριας Ζωής τα παιδιά ενημερώθηκαν, από τον υπεύθυνο τού Πάρκου κ. Γιώργο Τάσσο, για τα γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία τής περιοχής τού λεκανοπεδίου Κόνιτσας - Μπουραζανίου - Μολυβδοσκεπάστου και των Εθνικών Δρυμών -  θέσεις Natura 2000 στην περιοχή.

Στη συνέχεια, στο περίπτερο και στο εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τού πάρκου, ενημερώθηκαν για τους βιολογικούς κύκλους και τις συνήθειες των ζώων, μέσα από παραστατικούς πίνακες και εκθέματα, και γνώρισαν την πανίδα και τη χλωρίδα τής περιοχής.

Από τη μοναδική αυτή βιωματική εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης δεν θα μπορούσε να λείπει το παιχνίδι και η χαλάρωση στο μαγευτικό τοπίο τής περιοχής...