Εκτύπωση

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων τής Στ΄τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο τής Δωδώνης και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων «Αρχαίες και σύγχρονες χρήσεις τής βελανιδιάς».

Με επίκεντρο τη βελανιδιά, το ιερό δέντρο τού Δία, η παρουσία τού οποίου στον χώρο καθόρισε κατά την αρχαιότητα την ίδρυση τού Αρχαίου Μαντείου τής Δωδώνης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, στον αρχαιολογικό χώρο, να παρακολουθήσουν παρουσίαση με διαδραστικό τρόπο των ποικίλων χρήσεων τής βελανιδιάς στην Ήπειρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας της ποικιλόμορφης πολιτιστικής κληρονομιάς ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή τού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο τού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, υλοποίησαν η αρχαιολόγος τής Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων κ. Ελένη Βασιλείου σε συνεργασία με την ερευνήτρια Πολιτισμικής Οικολογίας κ. Καλλιόπη Στάρα.