Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων γιόρτασαν στο μάθημα των Αγγλικών το Halloween. Μια από τις δράσεις τού τμήματος Αγγλικής Γλώσσας τού Δημοτικού μας, με στόχο τη βιωματική μάθηση και τη γνωριμία των παιδιών με πολιτισμικά στοιχεία που αφορούν στην αγγλική γλώσσα.

Αρχικά, μέσα από μια σύντομη παρουσίαση για το συγκεκριμένο έθιμο, τα παιδιά όλων των τάξεων έμαθαν για τα όσα συμβαίνουν το βράδυ τού Halloween. Τα πνεύματα ζωντανεύουν και, έτσι, αστείοι σκελετοί, μούμιες και πονηρές μαγισσούλες πάνω σε σκούπες κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους...


Σε αυτό το κλίμα οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες των Α΄και Β΄τάξεων έφτιαξαν τις δικές τους μούμιες υπό τους ήχους “spooky” τραγουδιών!

Η Γ΄τάξη έσπευσε να συλλέξει τα σκορπισμένα στην αυλή τού Σχολείου γράμματα τού αγγλικού αλφάβητου με στόχο να σχηματίσουν τα δικά τους banners με την ευχή «HAPPY SPOOKY HALLOWEEN!», ενώ ένα μικρό δώρο-έκπληξη τους περίμενε, μικρές αυτοσχέδιες σκούπες που το βράδυ τού Halloween θα φωσφορίζουν!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄τάξης έψαξαν σε μεγάλα mystery boxes να ανακαλύψουν ό,τι ήταν απαραίτητο για να ευχηθούν «HAPPY HALLOWEEN!». Ακόμη, μαζί με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους των Ε΄και Στ΄τάξεων, συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι λέξεων, κατά το οποίο αναζήτησαν σχετικό λεξιλόγιο.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων απέδειξαν για πολλοστή φορά πόσο ευφάνταστοι είναι δημιουργώντας τις δικές τους αφίσες στα Αγγλικά με θέμα το Halloween.