Εκτύπωση

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές/-τριες τής Γ΄τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, μια περιοχή μοναδικής οικολογικής και περιβαλλοντικής αξίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Εκεί πληροφορήθηκαν για τα απειλούμενα είδη πανίδας, τα σπάνια είδη βλάστησης και χλωρίδας, την ιδιαίτερη γεωμορφολογία, καθώς και για τα μοναδικά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία τής περιοχής.

Με την εξόρμηση αυτή τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για τα ορεινά δασικά οικοσυστήματα και την ιδιαίτερη οικολογική αξία τού Εθνικού Πάρκου τού τόπου μας.

Στη συνέχεια τής εκδρομής τους επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν στο Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων τού Ελαφότοπου Ζαγορίου.
Κατά την ξενάγησή τους σε αυτό, από τον εκπαιδευτικό και γλύπτη κ. Μιχάλη Οικονομίδη, ενημερώθηκαν για επαγγέλματα που έχουν χαθεί στον χρόνο, όπως τού τσαγκάρη, τού γανωτή, τού σαμαρά, τού τενεκετζή, τού κηροποιού, τού πεταλωτή κ.ά

Τέλος, έγιναν και οι ίδιοι γλύπτες και σκάλισαν το δικό τους γλυπτό, το οποίο αποτέλεσε το ενθύμιό τους από τη μοναδική αυτή εκδρομή.