Εκτύπωση

001

Κάθε αποχαιρετισμός είναι σφραγισμένος από μελαγχολία αλλά και ελπίδα, προοπτική, σχέδια, νέες αφετηρίες και όνειρα που περιμένουν μέσα στις ψυχές μας να γίνουν πραγματικότητα. Η χρονιά που φτάνει στο τέλος της φέρνει όλους εσάς τους μαθητές μας πιο κοντά σε προορισμούς που θα σάς μεταμορφώσουν, θα σάς δυναμώσουν και θα σάς κάνουν αυτό που πάντα θέλατε να γίνετε.
Σ’ αυτό το σχολικό ταξίδι μοιραστήκαμε πολύτιμες στιγμές που μάς έδειξαν, μάς δείχνουν τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι που συνεργάζονται ανιδιοτελώς και με πάθος για έναν κοινό σκοπό. Είναι στιγμές χαράς, απογοητεύσεων, εκπλήξεων, γέλιου, επιπλήξεων, διενέξεων και συμφιλιώσεων. Είναι όλα αυτά που βιώνει μια μεγάλη «οικογένεια», όπως είναι η κοινότητά μας, αυτή του Β’ Λυκείου, μέσα στο πλαίσιο της οποίας συμπορευτήκαμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στα «ταξίδια» προς τη γνώση, την ψυχαγωγία, την εξερεύνηση και φυσικά την άσκηση στην ανθρώπινη συμβίωση. Οι συναντήσεις με σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης, της επιστήμης, της πολιτικής, οι «εξορμήσεις» εντός και εκτός Ελλάδας, η συνάντηση με την Ευρώπη του μέλλοντός σας, η συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς και τα ποικίλα ερεθίσματα που σάς προσφέρθηκαν θέλουμε να πιστεύουμε ότι σάς ενηλικιώνουν με αρχές, αξίες, ευρυμάθεια και κοσμοπολιτισμό. Ταυτόχρονα, τα γνήσια συναισθήματα, η κατανόηση, και το ανυπόκριτο ενδιαφέρον έχτισαν βαθιές σχέσεις και σφυρηλάτησαν τους κώδικες του σχολικού βίου που θα τροφοδοτούν αδιάλειπτα τις πιο τρυφερές αναμνήσεις όλων μας στο μέλλον. Γιατί το σχολείο, εκτός από γνώσεις, βαθμούς, επιδόσεις και εξετάσεις είναι κυρίως άνθρωποι που μοιράζονται τον χώρο τους και χτίζουν δεσμούς που αντέχουν στον χρόνο.
Με αυτές τις σκέψεις, σάς αποχαιρετάμε για φέτος. Οι εξετάσεις που έρχονται, ειδικά για τους τελειόφοιτούς μας είναι μια μικρή μόνο δοκιμασία που θα σάς προετοιμάσει με τον δικό της τρόπο για την ενήλικη ζωή σας. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να πιστέψει ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Το μέλλον είναι μπροστά και είναι δικό σας, για να το φτιάξετε, όπως εσείς θέλετε, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, με πίστη στις δυνάμεις και το πάθος που κρύβεται στη νεανική σας ψυχή!

Σάς ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!