Εκτύπωση
Από 27 έως 29 Απριλίου 2017 οι  μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή των Δελφών και τής Αράχωβας, στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων (πολιτιστικού και αγωγής σταδιοδρομίας).
Την πρώτη ημέρα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών. Το απόγευμα οι μαθητές τής Α΄ τάξης παρουσίασαν στους καθηγητές και τους συμμαθητές τους το πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποίησαν με τίτλο «Ιχνηλατώντας τον Ομφαλό τής Γης». Η ημέρα έκλεισε με περιήγηση στα γραφικά σοκάκια τής Αράχωβας.
Την επόμενη ημέρα, 28 Απριλίου, οι μαθητές ταξίδεψαν ώς τη Λειβαδιά και το βυζαντινό μοναστήρι τού Οσίου Λουκά. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις τής βιομηχανίας «Αλουμίνιον τής Ελλάδος» στη Βοιωτία, όπου και ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους για τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και τον τρόπο παραγωγής τού αλουμινίου. Φεύγοντας από το εργοστάσιο, περιηγήθηκαν στον πρότυπο οικισμό «Άσπρα Σπίτια», ο οποίος δημιουργήθηκε προκειμένου να στεγαστούν οι οικογένειες των εργαζομένων στη βιομηχανία. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στο Κωρύκειο Άντρο, σπήλαιο γνωστό από τα αρχαία χρόνια, στην καρδιά τού Παρνασσού
Την τελευταία ημέρα, 29 Απριλίου, οι μαθητές τής Β΄ τάξης παρουσίασαν το πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας που ανέλαβαν με τίτλο «Δομή, οργάνωση και χρήση νέων τεχνολογιών σε μια σύγχρονη βιομηχανία: το παράδειγμα τής "Αλουμίνιον τής Ελλάδος"». Ακολούθησε επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας «Vagonetto», όπου οι μαθητές έζησαν τη μοναδική εμπειρία να δουν από κοντά τον τρόπο εξόρυξης τού βωξίτη, αλλά και τον τρόπο εργασίας των μεταλλωρύχων στις υπόγειες στοές. Η τριήμερη αυτή εκδρομή ολοκλρώθηκε με μια στάση στο όμορφο Γαλαξίδι.