Εκτύπωση
Από 28 έως 30 Μαρτίου 2019 οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο τού αναλυτικού προγράμματος, εκπαιδευτική εκδρομή στους Δελφούς και την Αράχωβα. Την πρώτη ημέρα, 28 Μαρτίου 2019, οι μαθητές ταξίδεψαν με προορισμό τους Δελφούς.
Στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών ξεναγήθηκαν στο αρχαίο μαντείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. 
Η  ημέρα έκλεισε με περίπατο στην Αράχωβα και γνωριμία με τα αξιοθέατα τής περιοχής όπου και διανυκτέρευσαν.

Την επόμενη ημέρα, 29 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Βιομηχανία «Αλουμίνιον τής Ελλάδος», όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ιωάννη Καραβά  για τον τρόπο λειτουργίας τής βιομηχανίας, τα επιμέρους τμήματα παραγωγής, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή αλουμινίου από την πρώτη ύλη τού βωξίτη.
Ακολούθησε ξενάγηση των μαθητών στα επιμέρους τμήματα τής βιομηχανίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές γνώρισαν τον οικισμό «Άσπρα Σπίτια» και επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή τού Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας.
Το απόγευμα τής ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν ανάβαση στο Κωρύκειο Άντρο με εξειδικευμένο οδηγό βουνού.

Την τελευταία ημέρα, 30 Μαρτίου 2019, οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους λειτουργίας τού Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας «Βαγονέτο» και γνώρισαν την ιστορία εκμετάλλευσης τού βωξίτη και των ανθρώπων που εργάστηκαν σε αυτό.

Η τριήμερη αυτή εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια τελευταία στάση στο Γαλαξίδι, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την παραθαλάσσια κωμόπολη και το όμορφο τοπίο της.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Τάτση και οι εκπαιδευτικοί κ. Βασιλική Λιάρου, Ιωάννα  Μερτζάνη και Μιλτιάδης Σγουρίδης.