Εκτύπωση
Για ακόμη μια χρονιά εφέτος (2021-2021) οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» τού μη κερδοσκοπικού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.
 
Η πρότασή τους για εφέτος είναι η εικονική επιχείρηση ØRION, η οποία προωθεί την ομώνυμη εφαρμογή για κινητά (app). Η εν λόγω εφαρμογή, που απευθύνεται σε δήμουςαξιολογεί την οδηγική συμπεριφορά και, ανάλογα με το πόσο συνετή είναι η οδήγησή τού χρήστη, προσφέρονται πολλά ανταποδοτικά οφέλη.
 
Ιδιαίτερη επιβράβευση και περισσότερα οφέλη λαμβάνουν οι χρήστες φιλικών προς το περιβάλλον μέσων.
 
Το σλόγκαν τής ØRION είναι "Stay Safe, Drive Green and WIN!"
 
Το πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση τουύ Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων αποτελεί ένα εξαιρετικό βιωματικό εργαλείο εκμάθησης οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
 
Κατά την υλοποίησή του, η οποία στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων πραγματοποιείται εντός τού ωρολογίου προγράμματος, οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν επακριβώς όλα τα στάδια δημιουργίας μιας πραγματικής επιχείρησης (σύλληψη επιχειρηματικής ιδέας, δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, συγκέντρωση κεφαλαίου, δημιουργία προϊόντος, συμμετοχή σε εμπορική έκθεση για την προώθησή του), ενώ η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διά ζώσης συνεντεύξεις και παρουσίαση τής επιχείρησης.
 
Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, η ØRION έλαβε μέρος στον πρωτότυπο διαδικτυακό διαγωνισμό για το «Καλύτερο Promo Video/Vimeo προσέλκυσης επενδυτών», που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο πλαίσιο τού ανωτέρω προγράμματος.
 
Η βαθμολογία προέκυπτε κατόπιν ψηφοφορίας ως εξής: 50% από το κοινό, 10% από τις ομάδες των υπόλοιπων σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και 40% από την κριτική επιτροπή.
Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από καταξιωμένους επιχειρηματίες και στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι είναι μέλη τού Σ.Ε.Ν.
 
Επόμενο βήμα για τους νεαρούς επιχειρηματίες, έπειτα από την συμμετοχή τους στον παραπάνω διαγωνισμό, είναι η κατάθεση των επιχειρηματικών σχεδίων (business plan), ώστε έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση να αναδειχθούν μεταξύ των 57 ομάδων οι 10 καλύτερες εικονικές επιχειρήσεις τής Ελλάδας, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021», που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2021 εξ αποστάσεως, λόγω τής πανδημίας.
 
Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, στάδιο τού προγράμματος είναι η συμμετοχή στις διεθνώς αναγνωρισμένες εξετάσεις Πιστοποίησης Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων (Entrepreneurial Skills Pass-ESP), που επισφραγίζουν ότι οι μαθητές έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να εργαστούν με επιτυχία.
 
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός τού προγράμματος είναι η κ. Αικατερίνη Ζιώγα, οικονομολόγος.