Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τιμώντας την εθνική επέτειο τής 25ης Μαρτίου οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων παρουσίασαν, στις 24 Μαρτίου 2022, εορτή με τίτλο «200 και μία ιδέες τής Επανάστασης… ζωντανεύουν».

Η γιορτή αναφερόταν σε ιδέες, έννοιες και γεγονότα που σχετίζονται με την Επανάσταση τού 1821, όπως είναι η Φιλική Εταιρεία, η κλεφτουριά, η παιδεία και η γλώσσα, ο φιλελληνισμός, οι μεγάλες μάχες κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές αφενός περιέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούσαν τόσο προεπαναστατικά όσο και κατά τα χρόνια που ακολούθησαν και οι οποίες καλλιέργησαν το έδαφος, αλλά και στήριξαν και ενίσχυσαν τον αγώνα των Ελλήνων, αφετέρου ενσάρκωσαν ρόλους σπουδαίων ιστορικών προσωπικοτήτων μεταλαμπαδεύοντας τις επαναστατικές ιδέες τους. Τη γιορτή πλαισίωσε η χορωδία των μαθητών τής Α΄ τάξης με γνώριμες μελωδίες που «έντυσαν» μουσικά τα λόγια των πρωταγωνιστών.

Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε ο θεολόγος κ. Μιλτιάδης Σγουρίδηςθεολόγος, ενώ την οργάνωση τής γιορτής είχαν οι φιλολόγοι κ. Χρηστίνα Πλακούτση και Χρήστος Τσατσούλης.