Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία διοργάνωσε την 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα, από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023, και προσκάλεσε όλους τους νέους και νέες τής χώρας να μοιραστούν το πάθος για τον αθλητισμό και τις αξίες του μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές, Έλληνες και Γάλλους, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας και ένταξης

Οι μαθητές των τμημάτων τής Γαλλικής Γλώσσας τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων συμμετείχαν ενεργά στην δράση αυτή και παρακολούθησαν, στις 10 Φεβρουαρίου 2023, την ομιλία τού Θανάση Γκαβέλα, χρυσού Ολυμπιονίκη στα 100 μ. στην κατηγορία Τ12, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες τού Τόκιο το 2020.

Η ομιλία τού αθλητή, η ευγενική του παρουσία και η γενναιόδωρη ανταπόκρισή του στις ερωτήσεις των μαθητών εντυπωσίασε και γοήτευσε τόσο τους μαθητές και όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Οι συναντήσεις με τους διακεκριμένους αθλητές διεξήχθησαν διαδικτυακά, στα Ελληνικά και στα Γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.