Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 ο Ελληνικός Σύλλογος Υποτρόφων Προγραμμάτων Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., με τη στήριξη τής Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τα Ιωάννινα για ένα διήμερο συνέδριο με θέματα την κοινωνική υπευθυνότητα, την επιχειρηματολογία και τα Μ.Μ.Ε. στον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας.
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων Παπαγεωργίου Ηλιάνα, Μουσελίμη Αμάργια και Πιτούλη Σάρα, καθώς και οι Τόλη Αλεξία και Παγούνας Αναστάσιος τής Β΄ Λυκείου παρακολούθησαν το συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε από δύο Έλληνες φοιτητές τού πανεπιστημίου, απόφοιτους τού προγράμματος “Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Institute”, που ανέλυσαν νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, βασισμένες στη συνεργατική και αμφίδρομη μάθηση.
Η γλώσσα διεξαγωγής τοή Συνεδρίου ήταν η Αγγλική και οι συμμετέχοντες, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί πως επελέγησαν ανάμεσα σε 24 νέους μαθητές από τα Ιωάννινα, είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν τη δική τους οπτική τους μέσα από συζητήσεις και debates, και να γίνουν μέρος μιας δυναμικής παγκόσμιας κοινότητας.