Αρσάκεια Ιωαννίνων
etwinning  facebook instagram youtube social media logo    twitter banner1821   Competent 2023 8 en 97630
Οι μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων εκτός από αφιερώματα σχετικά με την εορτή των Χριστουγέννων και το πανανθρώπινο μήνυμα της Γέννηση του Χριστού, αποχαιρέτισαν το 2020 με μια σειρά χριστουγεννιάτικων εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες σχεδιάστηκαν κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς τού Νηπιαγωγείου μας, προκειμένου να υλοποιηθούν εξ αποστάσεως στην ψηφιακή τους τάξη, στην εκπαιδευτική πλατφόρμα e-arsakeio. Παρακάτω μερικές από αυτές:

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης - SHTEAM
Μέρα με τη μέρα, προχώρησαν με υπομονή αλλά και ανυπομονησία μέχρι να φτάσουν τα Νήπιά μας στην τελευταία ημερομηνία του Ημερολογίου Αντίστροφης Μέτρησης, το οποίο επιμελήθηκε η Νηπιαγωγός, κ. Πήττα Γεωργία, και κάθε ημέρα του έκρυβε μια χριστουγεννιάτικη πρόκληση SHTEAM, όπως να βρουν ένα υλικό από τα παιχνίδια τους που εμποδίζει το νερό, γιατί η βροχή ήταν έτοιμη να πλημμυρίσει το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη και να καταστρέψει τα δώρα. Με μια διαφορετική κάθε φορά εκπαιδευτική πρόκληση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με αυτή την εξ αποστάσεως χριστουγεννιάτικη δράση να κάνουν πειράματα και να γνωρίσουν φαινόμενα όπως η διαλυτότητα, η επιφανειακή τάση αλλά και ο ήχος!

«Θεατρικό» Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι στο Διάστημα
Με χριστουγεννιάτικη διάθεση και στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής πραγματοποίησαν ένα φανταστικό ταξίδι στο Διάστημα, όπου βρήκαν τρεις φίλους αστροναύτες. Οι μαθητές όμως δεν πήγαν με άδεια χέρια! Μαζί τους έφεραν πολλά λαχταριστά γλυκά και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για να το στολίσουν μαζί τους! Στην πραγματικότητα ήταν ένα μάθημα καλλιέργειας της δημιουργικής φαντασίας και του προφορικού λόγου των μικρών μαθητών που ο Θεατρολόγος του Σχολείου, κ. Παπαναστασίου Αλέξανδρος, με πολλή φαντασία μετέτρεψε σε μια μοναδική περιπέτεια, το τέλος της οποίας είχε πολλά χαμόγελα και φουσκωμένες κοιλίτσες από τα γλυκίσματα!

Χριστουγεννιάτικη Μουσική και Παράδοση
Από αυτή τη διαδρομή, προς το τέλος της χρονιάς, δεν θα μπορούσε να λείπει η Μουσική. Οι μαθητές μας γνώρισαν τα Kάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έμαθαν να ψάλλουν κάλαντα και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής, κ. Μαμακή Ελπίδας, τα έπαιξαν στο μεταλλόφωνό τους. Ανάμεσα σε πολλές άλλες μουσικές δραστηριότητες δεν παρέλειψαν να γίνουν για λίγο μικροί τυμπανιστές και να «παίξουν» με τον ρυθμό.

Χριστουγεννιάτικη Μουσική και Κίνηση
Κλασικές χριστουγεννιάτικές μελωδίες συντρόφευσαν τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα και στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Με ευφάνταστο και ασφαλή τρόπο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ακολούθησαν τον ρυθμό σε μουσικοκινητικές ασκήσεις, από το σπίτι τους, υπό τις οδηγίες της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, κ. Τσιούρη Αγγελικής. Βγήκαν από το μουσικό κουτί και έγιναν κούκλες ή μολυβένια στρατιωτάκια, κινήθηκαν σαν πιγκουίνοι και έλιωσαν σαν χιονάνθρωποι, περπάτησαν όπως οι καλικάντζαροι και έμαθαν το γκαλόπ σαν να είναι τάρανδοι. Μουσική, κίνηση και χορός χάρισαν στιγμές οργανωμένης χαλάρωσης και κίνησης στους μικρούς μαθητές.

Χριστουγεννιάτικη Ευχετήρια Κάρτα συνεργατικά και ψηφιακά
Φέτος, η τεχνολογία οδήγησε σε μια διαφορετική καλλιτεχνική πρόταση «ζωγραφικής» δημιουργίας των παιδιών. Οι μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων με τη χρήση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων εργάστηκαν συνεργατικά και καλλιεργώντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες συνέθεσαν όλοι μαζί, κατά τη διάρκεια των τηλεμαθημάτων, μία χριστουγεννιάτικη εικόνα η οποία αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της φετινής Χριστουγεννιάτικης Ευχετήριας Κάρτας του Σχολείου.

Ας «σώσουμε» τα Χριστούγεννα!
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς (πολύτιμοι αρωγοί του εκπαιδευτικού μας έργου με τη διακριτική τους παρουσία) συνοδοιπόροι φτάσαμε στην τελευταία ημέρα του Σχολείου για το 2020. Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2020, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά, μια διαδικτυακή συνάντηση με πρωτότυπες ψηφιακές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και παιχνίδια που επιμελήθηκε η Νηπιαγωγός, κ. Πήττα Γεωργία. Οι μικροί μαθητές με πολύ κέφι, εορταστική διάθεση και φορώντας όλα τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ κατάφεραν να «σώσουν» τα Χριστούγεννα! Έλυσαν όλους τους γλωσσικούς και μαθηματικούς γρίφους και έτσι μπόρεσαν να αποδράσουν από το Ψηφιακό Μυστικό Δωμάτιο Απόδρασης (escape room) της μάγισσας Φριμαντέλα. Η επιβράβευσή τους ήταν η όμορφη κατασκευή ενός αγγέλου που θα κοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Στο τέλος, όλα τα παιδιά αντάλλαξαν τις ευχές τους κι έτσι αποχαιρέτισαν το 2020!

Με το καλό ν’ ανταμώσουμε όλοι υγιείς το 2021!
Καλή Χρονιά!

Ανακοινώσεις Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων

Αναγγελίες Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30