Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποίησαν σχέδιο εργασίας με τίτλο: "Προστατεύω τα αδέσποτα ζώα".
Αρχικά, δημιούργησαν ιστόγραμμα για τις ανάγκες καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα αδέσποτο ζώο στην πόλη των Ιωαννίνων, και στη συνέχεια προτάθηκαν λύσεις από τα ίδια τα παιδιά.
Έπειτα, κατασκεύασαν με δικές τους ζωγραφιές μια μεγάλη αφίσα για την προστασία των αδέσποτων, η οποία τοποθετήθηκε στον χώρο τού Σχολείου.
Στις 19 Απριλίου 2016 πραγματοποίησαν εξωτερική δράση, στο κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση Ιωαννίνων ΑΝΙΜΑ- Σύλλογος για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων. Στην επίσκεψη τα παιδιά βαμμένα σαν σκυλάκια, μοίραζαν στους συμπολίτες μας αφίσες, που δημιούργησαν τα ίδια, ενημερώνοντάς τους για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Επίσης, παρήλασαν στην πόλη των Ιωαννίνων κρατώντας πλακάτ με δικές τους ζωγραφιές και μηνύματα γραμμένα από τα ίδια.
Τέλος, συνέθεσαν και εικονογράφησαν  τη δική τους ιστορία με τίτλο «Η περιπέτεια τού Γουβ», μια ιστορία βασισμένη σε όσα έμαθαν και σε όσα θα ήθελαν να συμβούν σε ένα αδέσποτο σκυλάκι.
Στόχος όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι ο έλεγχος τής υγείας και τού πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, προκειμένου να συμβιώνουν αρμονικά στη δική μας κοινωνία, αλλά  και να γίνουν οι μαθητές υπεύθυνοι πολίτες με σεβασμό προς το ζωικό βασίλειο.