Αρσάκεια Ιωαννίνων
Συνεχίζοντας την υλοποίηση τού προγράμματος Αγωγής Υγείας «Ο κόσμος των συναισθημάτων», τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων ασχολήθηκαν με δύο βασικά συναισθήματα, αυτά τής χαράς και τής λύπης.
Το κάθε παιδί μοιράστηκε  με ολόκληρη την ομάδα μια στιγμή χαράς και λύπης, καταγράφοντας τις αντίστοιχες λέξεις σε πίνακες  και σε καρτελάκια.
Έπειτα τα παιδιά ανέφεραν τι κάνουν όταν νιώθουν χαρά ή λύπη και το απέδωσαν σωματικά συνδέοντας ακούσματα μουσικών οργάνων με τα συγκεκριμένα συναισθήματα και κάνοντας διαφορετικές κινήσεις στον χώρο ακολουθώντας τις εναλλαγές τής μουσικής.
Στη συνέχεια, τα νήπια παρατήρησαν και ανέλυσαν πίνακες ζωγραφικής γνωστών ζωγράφων, όπως τον πίνακα ζωγραφικής "Senecio" τού Κλέε, καθώς και τον πίνακα τού Ρ. Ντεμολέ «Η χαρά τής ζωής».
Αφού τους παρατήρησαν και συζήτησαν για τα συναισθήματα που τους προκαλούν, έπειτα με τον δικό τους τρόπο έγιναν μικροί ζωγράφοι αντιγράφοντάς τους.
Έπειτα, κατασκεύασαν την "χαρουμενολυπημένη" πεταλούδα, η οποία είχε δύο όψεις αποτυπωμένες από τα παιδιά, με ανάλογα χρώματα και σχήματα.
Τα νήπια, χωρίζοντας την πεταλούδα σε δύο κομμάτια, με βάση τον ρυθμό μουσικών οργάνων προσπαθούσαν να ταιριάξουν τα φτερά με το κάθε συναίσθημα.