Εκτύπωση

H Άνοιξη έφτασε και στην ψηφιακή τάξη τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων με ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν διαφορετικά μαθησιακά πεδία τού Αναλυτικού Προγράμματος.

Η φύση και οι αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτή αποτέλεσαν την αφορμή για την μελέτη φυτών και ζώων από τα παιδιά για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021,  εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για το περιβάλλον γύρω τους.

Με θέμα την όμορφη αυτή εποχή τού χρόνου υλοποιήθηκαν γλωσσικές δραστηριότητες που έφεραν τα παιδιά σε επαφή με το ελληνικό αλφάβητο, ενώ οι μαθηματικές δραστηριότητες περιελάμβαναν αριθμούς, πράξεις και μοτίβα.

Επιπλέον, μέσω τής εκπαιδευτικής ρομποτικής, παρέα με τη μέλισσα-ρομπότ Beebot τα παιδιά θυμήθηκαν εντολές και κινήσεις και έφτιαξαν τους δικούς τους μικρούς κώδικες για να «περπατήσουν» πάνω στα σχήματα. Από τις δραστηριότητες δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Τέχνες.

Οι μικροί μαθητές γνώρισαν γνωστά ζωγραφικά και μουσικά έργα διάσημων καλλιτεχνών με θέμα την εποχή τής Άνοιξης και εμπνεύστηκαν για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα στο σπίτι.