Εκτύπωση

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων ολοκλήρωσαν το πρώτο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο: «Φτιάχνουμε τη διατροφική πυραμίδα τής τάξης μας».

Μέσα από επτά συναντήσεις και ποικίλες βιωματικές δράσεις τα παιδιά κατανοήσαν τόσο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και τις εσωτερικές λειτουργίες τού ανθρώπινου σώματος όσο και την αξία τής σωστής διατροφής για την διατήρηση τής υγείας του.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε κατηγοριοποιήσεις και ταξινομήσεις φαγητών θέτοντας τα δικά τους κριτήρια, έφτιαξαν τροφικές πυραμίδες δισδιάστατες και τρισδιάστατες, απόλαυσαν την αφήγηση παραμυθιών σχετικών με το θέμα και γνώρισαν την ελιά και την αξία τού ελαιόλαδου στη διατροφή τους.

Ακόμη, οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων κατασκεύασαν μια πρωτότυπη πίστα Ρομποτικής, έφτιαξαν, δηλαδή, έναν άνθρωπο χρησιμοποιώντας το περίγραμμα από έναν συμμαθητή τους, και στη συνέχεια, με βάση ένα τετράγωνο που αναπαριστά τα βήματα τού ρομπότ-ποντικιού τής τάξης, σχεδίασαν κουτιά-βήματα πάνω στην πίστα τους. Η τελική αποστολή τους ήταν να φτάσουν τις θρεπτικές τροφές χωρίς να περάσουν από γλυκά και φαγητά που είναι βλαβερά για τον οργανισμό...