Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31
Η εικονική κοινωνική επιχείρηση "beLIVE" τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, τού «επιχειρηματικού σχολείου» τού Junior Achievement Europe, ανακηρύχθηκε νικήτρια στον εθνικό τελικό διαγωνισμό τού προγράμματος επιχειρηματικότητας του Junior Achievement «Κοινωνική καινοτομία» - Social Innovation Relay (SIR), κατακτώντας την θέση. Ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά στις 15 Ιουνίου 2016.
Με τη νίκη της αυτή η εικονική επιχείρηση προκρίνεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό διαγωνισμό τού Social Innovation Relay, ο οποίος θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 23 Ιουνίου 2016
Το πρόγραμμα, Social Innovation Relay (SIR) διοργανώνεται από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Το προϊόν τής beLIVE είναι μία σύμπραξη εφαρμογής και καινοτόμου εξωτερικής συσκευής αποστολής μηνύματος κινδύνου. Μόλις αισθανθεί κάποιος κίνδυνο και φόβο, πατά το κουμπί τής ειδικής συσκευής. Αμέσως 10 άτομα τής επιλογής του λαμβάνουν στα κινητά τους  α) ένα μήνυμα SOS και β)  τις γεωγραφικές του συντεταγμένες και σπεύδουν να βοηθήσουν. Στόχος είναι η επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος: τής έκθεσης σε κίνδυνο ευπαθών ομάδων, τυφλών, κωφαλάλων, αναπήρων, αλλά και καθενός από εμάς.
Τα μέλη τής "beLIVE" τα οποία εκπροσώπησαν το Σχολείο στον εθνικό τελικό και κατέκτησαν την α΄ θέση είναι οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης Αικατερίνη Σταθακάρου, διευθύντρια Παραγωγής, Πηνελόπη Στεργίου, διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης, Αναστασία Γεωργιάδου, διευθύντρια Κοινωνικής Ευθύνης, και Ελευθερία Δημοπούλου, υποδιευθύντρια Marketing.

Tα μέλη τής εικονικής επιχείρησης που θα εκπροσωπήσουν το Αρσάκειο και τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό τελικό τού SIR είναι η Αικατερίνη Σταθακάρου, διευθύντρια Παραγωγής, Πηνελόπη Στεργίου, διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης, και Καλυψώ-Σοφία Σδράλη, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων.
Υπεύθυνη των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας για το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού είναι η καθηγήτρια κ. Αγγελική Ζήση, υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer τού Junior Achievement.

https://www.facebook.com/belive1516/?fref=ts,

http://belive.gr

https://www.youtube.com/watch?v=VubKkZ1QnL4  Δείτε το promo video τής εταιρείας υποτιτλισμένο στα Αγγλικά σε 4.57

Καλή Επιτυχία στην εικονική κοινωνική επιχείρηση του Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, η οποία συγκροτεί την εθνική αποστολή και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Τελικό στις 23 Ιουνίου 2016.
Και εις ανώτερα!