Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας Γυμνασίων - Λυκείων των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου η πέρα πάσης προβλέψεως προσέλευση του κοινού δημιούργησε το αδιαχώρητο και ανάγκασε τη διοίκηση του Κέντρου να ανοίξει την πρόσβαση και σε δύο εξώστες, που, μαζί με τον κυρίως χώρο του φουαγιέ, μόλις μπόρεσαν να χωρέσουν το πλήθος του κόσμου.
Η Χορωδία, σε συνεργασία με το οργανικό σύνολο "Έγχορδα Νέων Αθηνών", παρουσίασε ένα ιδιαιτέρως ποιοτικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, που κάλυπτε ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα. Αντιπροσωπεύονταν η ελληνική παραδοσιακή μουσική με τρία τροπικά εναρμονισμένα κομμάτια, δύο πανέμορφα παραδοσιακά κάλαντα και το περίφημο κοντάκιο του όρθρου των Χριστουγέννων «Η Παρθένος σήμερον», που αποδίδεται στον Ρωμανό τον Μελωδό, η ευρωπαϊκή μουσική, από την Αναγέννηση και εντεύθεν, με υπέροχες συνθέσεις όπως το «Es ist ein Rosentschprungen» του Michael Praetorius ή τα δύο «Ave Maria» των Bach / Gounod και του Franz Schubert, καθώς και με θαυμάσιους παραδοσιακούς ύμνους, carols και τραγούδια, όπως το «Adeste fideles», το «Gloria in excelsis Deo» ή το «The first Noël», αλλά και η σύγχρονη ευρωπαϊκή και αμερικανική μουσική με νεότερα εξ ίσου όμορφα τραγούδια, όπως το «Carol of the bells» του Mykola Leontovych ή το «Candle light carol» του Jonh Rutter.
Το κοινό παρακολούθησε το πρόγραμμα με μεγάλο ενδιαφέρον και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τη Χορωδία και τους νέους μουσικούς. Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Φ.Ε. Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο Γενικός Γραμματέας της Φ.Ε. Καθηγητής κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος, οι οποίοι συνεχάρησαν με θέρμη τους υπεύθυνους της Χορωδίας, τις καθηγήτριες μουσικής κ. Κωνσταντίνα Γύφτουλα και Μαρικίτα Μιχαλοπούλου και τον φιλόλογο κ. Ευάγγελο Κατσιναβάκη. 



xmas-synavlia